13 August 2005

Noa's concert in Cap Roig (Spain)

El certamen empordanès presenta 17 espectacles de música i dansa en un nou escenari cobert
Diana Ross i Woody Allen,estrelles del Festival de Cap Roig
Marta Porter BARCELONA

La cantant Diana Ross actuarà per primer cop a Catalunya en el marc del festival Jardins de Cap Roig, un certamen que també ha programat Woody Allen, Maceo Parker, Paco de Lucía i Josep Carreras.

Disset espectacles entre ballet, cançó, jazz, tango, flamenc i clàssica es donaran la mà aquest estiu als Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, en el festival que se celebrarà del 16 de juliol al 25 d'agost.
La diva nord-americana del soul que va començar als anys 60 com una més de les Supremes i va triomfar amb la música disco dels 70 farà a la població empordanesa el seu primer i únic concert a l'Estat dins d'una gira europea que inclou els seus millors temes.
No tan únic però també estel·lar és el concert que el cineasta Woody Allen oferirà com a clarinetista integrant de The New Orleans Jazz Band.
La principal novetat d'enguany, segons va explicar ahir Arcadi Calzada, responsable de l'esdeveniment, és el nou escenari cobert i bastant més gran que el d'edicions precedents. Això permetrà, entre d'altres, acollir l'estrena del ballet Don Quixot, a càrrec de la companyia del coreògraf David Campos. També en dansa destaquen les actuacions de la companyia Metros, de Ramon Oller, que recupera el seu Romeu i Julieta dels baixos fons, el ballarí Igor Yebra presentant les estrelles del Ballet Europeu fent repertori clàssic, els irlandesos Spirit of the Dance i la bailaora Sara Baras amb el seu espectacle Sueños. També en flamenc, destaca la guitarra de Paco de Lucía que, en formació de sextet, interpretarà el seu Cositas buenas.
D'altra banda, el saxofonista Maceo Parker i la seva banda oferiran un concert de funk i jazz, la cantant Noa es presenta amb el Solis String Quartet, la tanguista Susana Rinaldi amb l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra, Madredeus ofereix el fado més nou amb l'extraordinària veu de Teresa Salgueiro, la incombustible parella Ana Belén-Víctor Manuel presenten el seu nou espectacle, Una canción me trajo aquí, i Martirio i Chano Domínguez aconsegueixen la simbiosi perfecta de copla i jazz.
Finalment, en música clàssica, destaca la coproducció de l'òpera Tosca amb els Amics de l'Òpera de Sabadell, i l'Orquestra Simfònica del Vallès, formació que també acompanyarà el tenor Josep Carreras en un recital de cançó catalana i italiana. Finalment, la companyia de titelles Etcétera oferirà el conte Pere i el llop, de Prokófiev

La artista israelí Noa actúa hoy junto a Solis String Quartet en el Festival Jardins de Cap Roig (Girona)

GIRONA, 13 (EUROPA PRESS)

La cantante e instrumentista israelí Achinoam Nini, 'Noa', actuará hoy a las 22.00 horas en el Festival Jardins de Cap Roig, en Calella de Palafrugell (Girona) junto al cuarteto napolitano Solis String Quartet, según informó la organización.

El grupo, al que también acompañará el guitarrista y compañero de Noa, Gil Dor y Zohar Fresco en las percusiones, ofrecerá un concierto repleto de diferentes estilos, curiosidad y respeto. Por otra parte y al margen de su repertorio, el trío encabezado por Noa y la Solis String Quartet cantarán algunos temas inéditos escritos por los siete intérpretes.

Noa, la primera artista israelí que fue invitada oficialmente a actuar en Marruecos, ya ha publicado cuatro discos de enorme éxito en su país natal y otros cuatro internacionales, 'Noa', 'Calling', 'Blue Touches Blue' y 'Now'.

Sus letras comprometidas en inglés y en hebreo le han reportado el galardón 'Crystal Award' por el 'World Economic Forum' en Davos, Suiza (1990) y la han convertido en un icono por su defensa del diálogo para la paz.

Aunque estudió música en el Rimond School, las influencias musicales de Noa se concentran en figuras de cantautores de los años 60 como Paul Simon, Joni Mitchell o Leonard Cohen.

Además, la mezcla de sus raíces yemeníes y las influencias de Gil Dor provenientes del jazz, la música clásica y el rock produce un resultado de música mágica y muy personal como la que podrá escucharse en el Cap Roig.

Entre los artistas que han compartido escenario con Noa destacan Sting, Stevie Wonder, Carlos Santana, Sheryl Crow, Peter Maffa, Bono, Peter Gabriel, Joan Manuel Serrat y Miguel Bosé, entre otros.

No comments:

Post a Comment